in

Alligatorskinnsko

En nordmann på ferie i Florida får lyst på alligatorskinnssko og går i butikken for å prøve et par. De er helt fantastiske å ha på, men selvfølgelig alt for dyre for nordmannen. Han prøver derfor å prute, men butikkinnehaveren er sta og firer ikke en krone. I raseri går nordmannen ut av butikken mens han skriker:
– Bare behold de elendige skoene dine. Skal det være på denne måten, skal jeg pinadø leie meg båt, dra oppover sumpene her, fange meg en alligator og lage sko selv!
– Jada, bare gjør det du, sier butikkinnehaveren og legger til med et smil:
– Du treffer sikkert de to svenskene som var her i samme ærend som deg i går. De skulle også skaffe sko på egen hånd, sa de.
Nordmannen er ærekjær og leier seg båt. Han kjører oppover sumpen og etter noen timer får han øye på to karer som står med oppbrettede bukser ute i sumpen med hvert sitt spyd i hendene. Det må være svenskene, tenker nordmannen og svinger mot de to. Nordmannen skal til å si noe, da en diger alligator kommer glidende gjennom vannet mot den ene svensken. Svensken står urørlig mens alligatoren nærmer seg. Når den er like ved, kjører svensken spydet sitt gjennom hodet på alligatoren, kjemper seg i land og får, etter litt basking, dratt alligatoren opp på land, der det forresten ligger en liten haug døde alligatorer. Svensken snur alligatoren på ryggen, undersøker føttene dens og utbryter oppgitt:
– Nej! Inte sko på den här heller.

Facebook kommentarer

Hva synes du?

Jon

Klagende leieboer