in

Humor har inntatt videospill på alle plattformer

Videospill har kommet langt siden den gang vi spilte «minesweeper» på pcen eller «snake» på mobiltelefonen vår. I løpet av de siste tiårene har videospill gradvis blitt en stor del av manges liv. Mens noen lever ut sine fantasier i rollespill er det for mange humoren i videospill som virkelig gjør den store forskjellen. Humor et velkomment innslag i videospill, enten det er gjennom dialogen, handlingen eller utformingen av spillet. Det er ofte de små detaljene som teller, og denne artikkelen vil se nærmere på hvordan humor i videospill utfolder seg på tvers av spillplattformer.  

Mobilspill som fenger

Et av de første mobilspillene som virkelig omfavnet humor var «Worms», der man var en mark som skulle kjempe mot andre meitemark. Nå som de fleste telefoner er koblet til internett er det lite man ikke kan gjøre også på en mobil. Spill som «Plants vs. Zombies» er spill som i utgangspunktet bruker humor for å skape underholdning. At man planter diverse forskjellige planter som sitt siste forsvar mot zombiene er en absurd situasjon som definitivt skaper engasjement.

Det samme kan sies om «Angry Birds», det finske suksesspillet der man som en gruppe sinte fugler skal ta opp kampen mot de grønne grisene. Her spiller konteksten, lydene og handlingen en stor rolle, der alt er basert på humor. Tydeligvis har spillet vært populært ettersom at den andre komediefilmen «Angry Birds 2» kom på kino i 2019. Med andre ord er det tydelig at humor spiller en stor rolle i mobilspill, og at det kan komme til syne gjennom en rekke forskjellige metoder.   

Dataspill for en daglig latter

For mange seriøse gamere er det dataspill som gjelder. PC er desidert best for spill med finmotorikk, men humor finnes også i bøtter og spann. Det finnes et nært uendelig utvalg av spill på Steam, der man lett kan finne et spill ved å søke på humor. Et av de beste spillene i denne sjangeren er «South Park – The Fractured But Whole», der man spilles som superhelt-utgaver av de kjente karakterene. Det er et utrolig morsomt spill, og vitsene er minst like hyppige som i tv-programmet deres.

Selv om man spiller på PC trenger man ikke nødvendigvis laste ned et spill. Flere nettsider tilbyr spill som gjør at du slipper å forlate nettleservinduet. Utvalget rangerer fra sider med mange humoristiske minispill, til nettsider med spilleautomater som «Kitchen Drama: BBQ Frenzy», som du kan finne blant de beste norske casino. Her spiller man om å grille ulike typer personifiserte grillmat, for å finne fram til bonusene. 

Kilde: Unsplash

Spillkonsoller som strekker på smilemusklene

Spillkonsoller store som små er plattformer som lenge har hatt sine egne titler, med artige rollefigurer vi har blitt godt kjent med gjennom årene. Det mest notoriske eksempelet på dette er kanskje Super-mario universet, som har vært forbeholdt Nintendo. Disse spillene skaper alltid stor oppslutning når en ny utgave blir lansert.

Den evigunge rørleggeren Mario, hans bror Luigi og de andre figurene i Mario-universet er gode eksempler på hvordan dialog, handling, musikk og utformingen av spillet jobber i harmoni for å skape en spillopplevelse som er både underholdene og morsom. Humoren er en sentral del av alle deres spill. Fra det første Mario spillet i 1981 til i dag har det blitt stadig mer detaljerte spill – der hvert spill har enda flere morsomme detaljer enn det siste.

Om du ser etter et spill med humor trenger du nemlig ikke lete langt, uansett hva du bruker til å spille med.

Hva synes du?

Lagt til av Humoristen

Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Loading…

0

Vent på det…

Jobbytte