in

En-hånds-mat av og for gamblere

Er ikke dette en litt for spesifikk vinkling på en artikkel om mat, spør du? For et flaut spørsmål, som tyder på at du ikke kan noe om den sammenflettede utviklingen av en-hånds-mat og gambling. Fra sandwicher til… vel, egentlig så er det vel bare sandwicher. Med mindre du er en sånn som anser drinker som mat, for det er mange drinker utviklet for gamblere. Men uansett om du er historiker eller bare sulten, her er en detaljert oversikt over et par typer mat for travle gamblere.

Gamle spilleautomater – pølser ja, pizza nei

Du kommer ikke lengre unna clickbait enn denne overskriften, som inkluderer all infoen du trenger. Det sier seg selv at pølser – som er en-hånds-kompatible, kan ha tilbehøret trygt under pølsa for søl-sikring, eventuelt trippelsikret med lompe – er perfekt for det meste. Men pizza-nei krever mer forklaring.

Når du i dag spiller gamle spilleautomater, menes det digitale versjoner som klassiske automater på Slotseksperten, som betyr at det er en PC eller mobil involvert. En pizza har flere negative trekk når du tenker på å spise den ved siden av teknologi. Høyere utvendig fettinnhold enn et pølsebrød, og den skal helst være myk, fleksibel og med ost som lever sitt eget liv. Alle vet reglene, om du greier å få med deg informasjon fra den videoen på tross av alle forstyrrelsene.

Poker – kun sandwich

Ok, her kommer det. Den eneste ekte maten for gamblere. Heldigvis er sandwicher såpass fleksible når det kommer til innhold og utseende at du ikke trenger å lide for å være en ekte gambler. Alle typer sølete eller tørre ingredienser, vegetariansk eller animalsk – alt er lov i en sandwich. Du kan også putte et annet stykke brød mellom brød og lage en toast sandwich, som er noe så sjeldent som en meme/mat-hybrid. Mat for mage OG sjel?

Grunnen til at vi anser sandwicher som den ultimate matretten for gamblere, og pokerspillere spesielt, er at opphavsmannen direkte spurte etter en type mat som lot han spise mens han spilte. John Montagu, fjerde jarl av Sandwich, er mannen vi snakker om, og hele historien er full av hull. Det kan ha vært oppspinn, og det kan ha vært noe annet enn poker. Men navnet, det kommer fra jarlen Sandwich, i det minste.

Hvor stor rollemodell John Montagu er for gamblere er vanskelig å anslå. Hvis han spilte så lenge at han måtte spise, var han i det minste dedikert. I tillegg deltok han i en rettssak mot en fyr fra sin egen gjeng, som var anklaget for ting den gjengen ofte gjorde sammen. Og det krever pokerfjes.

Betting – også pølser (pizza kanskje)

Her i Norge har vi en egen reklame for hvordan pølser hører sammen med det å se på sport. Og reklamen er nå gammel nok til at den må bli ansett som historisk bevis på at det er sånn vi gjør det her i Norge. Nå er det også sånn at betting blir gjort direkte på nett, ikke med penn og papir i kiosken. Husker du så langt tilbake som til første underoverskrift? Om PC og mobil er involvert vil du unngå klinete mat.

Men samtidig krever betting mindre interaksjon med teknologien enn bruk av en spilleautomat. Du kan faktisk velge å vaske henda før du bruker PC-en, satse på noen greier, og så gå tilbake til spisinga, og kan repetere stegene om du vil satse mer. Nå er du i en klemme – huske å vaske henda, eller holde deg til pølser? Du kunne lagt pizzaen mellom to stykker brød, men da spiller du plutselig poker.

Ja, denne teksten ble levert av en veggis som savner pølser.

Hva synes du?

Lagt til av Humoristen

Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Loading…

0

Egg til frokost

Kartkunnskaper – i geografitimen